Шұбат пен қызылшадан жасалған сусын шығарыла бастады
Халел Досмұхамедов атындағы Атырау университетінің профессоры, биология ғылымдарының докторы София Сағындықованың түйе сүтінен жасалатын «Софмайя» атты жаңа сусыны шығарыла бастады, - деп хабарлайды "Opennews.kz" ақпарат агенттігі.
Жаңа өнім Ғылым және жоғары білім министрлігінің «Ғылым қоры» арқылы ғылыми зерттеу нәтижесін коммерцияландыру жобасы аясында гранттық қаржыландыруға ие болған.
Профессор София Сағындықова – отандық ғылымды дамытуға айрықша еңбек сіңіріп жүрген, көптеген ғылыми патент алған ғалым. Ол - елімізге белгілі биолог ғалымдардың бірі, академик Майя Шығаееваның шәкірті.
Түйе сүтіне қызылша шырынын қосып дайындаған «Софмайя» сусыны бизнес-серіктестіктің дистрибьюторлық желісі арқылы тұтынушыларға қолжетімді болады. Себебі, аталған өнім адам ағзасына өте пайдалы, дәрумендері мол, сусамыр (қант диабеті) дертімен ауыратын науқастарға таптырмас өнім. Ана мен баланың өміріне қажетті тағамдық қоректерді беретін органикалық сусын ретінде ұсынылады. Еліміздің батыс аймағындағы түйе шаруашылығымен айналысатын қожалықтардың сүт өнімдерін жаңа технологиямен өңдеп, сақталу мерзімін ұзарту көзделген. Бұл ішкі-сыртқы нарықта бәсекеге қабілетті шырын болмақ.